Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kwaremont Sluitingsprijs: nog één keer door de Vlaamse Ardennen

Zondag 29 september is niet alleen de dag waarop de opvolger van wereldkampioen Alejandro Valverde bekend wordt, het is ook de dag van de Kwaremont Sluitingsprijs. Zien we je ook aan de startlijn?

De Kwaremont Sluitingsprijs is de veertiende en laatste rit van de Proximus Cycling Challenge. Van op de site van Brouwerij De Brabandere in Bavikhove vertrek je voor de laatste keer dit seizoen voor een tocht door de Vlaamse Ardennen. Het einde is in stijl. Bij aankomst krijg je een gratis welverdiende Kwaremont, aangeboden door Brouwerij De Brabandere.

Vier routes

Er zijn vier routes die zowel bekende kleppers als enkele onbekende pareltjes aan doen. De familietocht van 33 kilometer gaat vooral over rustige en vlakke wegen. Deze is dus geschikt voor iedereen. De rit van 66 kilometer trekt net als alle andere tochten na een vlakke aanloop naar de Oude Kwaremont. De tocht van 99 kilometer is lastiger. Behalve de Oude Kwaremont passeer je ook de Kortekeer, Hotond en minder bekende Kokerellestraat. Wil je voor een laatste keer dit seizoen de kaap van de 100 kilometer ronden? Dan kies je voor de 132 kilometers. Reken hier om lekkere extraatjes: de Valkenberg, Foreest, Taaienberg en Leberg.

Wereldkampioenschap op groot scherm

De afstanden zijn bewust relatief kort, zodat je tijdig terug bent aan de finish, want op 29 september staat het wereldkampioenschap wielrennen op de weg op het programma. Bij aankomst staat er niet alleen een frisse Kwaremont klaar, maar is er ook een heuse Kwaremont Kermesse met het wereldkampioenschap op groot scherm. De ambiance zal voortreffelijk zijn!