Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kristof Allegaert jaagt op derde zege in Transcontinental race

Vrijdag 29 juli start de monsterrace (3.750 kilometer) in Geraardsbergen.

Nu het Tourgeweld is gaan liggen, staat er een nieuw monster op het programma: de Transcontinental race. Met zijn circa 3750 kilometer is dit de langste tijdrit ter wereld. De race gaat langs vijf verplichte en spraakmakende gps-punten, waaronder Puy de Dôme, Grimselpass en Passo Giau. Voor het overige kiezen de renners zelf hun route en tijdsindeling en staan ze er helemaal alleen voor.

De race start dit jaar in Geraardsbergen. Vrijdag 29 juli om 22.00 uur knallen de circa tweehonderd deelnemers al meteen de Muur op bij zonsondergang. Meer dan een week later worden de heldhaftige renners in Çanakkale (Gallipoli, Turkije) verwacht. Supporters van de deelnemers kunnen hun helden live tracken.

Het is inmiddels al de vierde editie in de huidige vorm. Twee maal werd er door een Belg gewonnen: Kristof Allegaert. De fanatieke fietser en leraar uit Kortrijk deed vorig jaar de uitstap naar de Red Bull Transsiberian Race (die hij ook op zijn naam schreef). Dit jaar start hij weer in zijn geliefkoosde concept: fietsen tot je erbij neervalt.

Kristof heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe trofee en bereidde zich de afgelopen weken goed voor. Een filmpje daarvan is hier te zien. Kristof krijgt bij zijn jacht naar succes steun van Sportful (fietskleding) en Lazer (helmen). Op iets minder dan 4.000 kilometer treft de renner verschillende weersomstandigheden en dan is het goed om daar met de juiste uitrusting op voorbereid te zijn.