Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Krijgt het peloton straks een videoscheidsrechter?

Onder meer voetbal en hockey hebben er al eentje. En als het aan Sky-baas David Brailsford ligt komt ook de wielersport in dat rijtje. De Brit heeft het over de videoscheidsrechter. Brailsford pleit voor een snelle intrede in de wielrennerij.

De videoscheidsrechter is de man die vanaf de zijlijn meekijkt en op basis van (herhaling van) beelden een beslissing maakt. “Het is voor elke sport belangrijk om de regels te handhaven. Nu maken we af en toe gebruik van videobeelden, terwijl er in het wielrennen al zoveel televisiebeeld beschikbaar is”, zegt hij.

“Ik denk dat we nog meer gebruik kunnen maken van moderne technologieën als de VAR. Niet alleen bij dit incident, maar ook bij beslissingen bijvoorbeeld over renners die tijd verliezen door een gebeurtenis. Dat heeft daadwerkelijk een impact op de wedstrijd. Ik ben een fan van de VAR.”

Moscon
Brailsford doet de uitlatingen, nadat zijn renner Gianni Moscon uit de Ronde van Frankrijk is gezet. Camerabeelden lieten zien dat de Italiaanse renner, die al vaker in opspraak raakte, een tik verkocht aan Elie Gesbert. De jury bestrafte Moscon direct na de koers, nadat ze de videobeelden had bestudeerd.