Deel dit artikel:

Krasse tachtiger gaat voor rappe tijdrit op Silverstone

Veteraan Dennis Hedges (83) rijdt Silverstone Time Trial Challenge.

Komend weekend is er op het Britse circuit van Silverstone een tijdrit. In de zogeheten Silverstone Time Trial Challenge proberen honderden deelnemers een rappe tijd op de rondeklok te zetten. Eén van de deelnemers die de uitdaging aangaan is Denis Hedges. Hij is maar liefst 83 oud.

De Engelse veteraan rijdt de 10 Engelse mijl op het bekende, Engelse racecircuit. Er zijn ook tijdritten van één ronde (3,6 mijl) en 25 mijl. Voor de mensen die het niet zozeer is te doen om rappe tijden, maar om plezier en ontspanning zijn er een vrijetijdsrit en een familieronde.

“Ik kijk heel erg uit naar de algehele sfeer en ik hoop mensen te ontmoeten die ik al even niet meer heb gezien. Wat ik ook leuk vind: andermans fietsen bewonderen”, zegt de oudste deelnemer aan de Silverstone Time Trial Challenge tegen de Swindon Advertiser.

Hedges begon in 1949 met tijdrijden. “Ik was beter en ging sneller toen ik 60 was. Al diverse keren ben ik gestopt, maar ik kan het niet laten om af en toe toch weer op te stappen. Nog steeds rijd ik bij m’n lokale club.” In 2013 doorkruiste hij in elf dagen fietsend het Verenigd Koninkrijk van zuid naar noord. Daarmee haalde hij geld op voor zijn zieke kleinzoon.