Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Koud of mild weer? De Active Extreme 2.0 doet dienst

Een kennismaking met deze baselayer.

Het ultieme ondershirt (lees: baselayer). Dat is de Active Extreme 2.0 van Craft, zo stelt de fabrikant zelf. De nieuwste lijn is zo gemaakt, dat hij bij inspanning prima ventileert en transpiratie nog beter van het lichaam haalt en naar buiten geleidt. Een kennismaking met deze baselayer.

1904495-1900.jpg

Het is alweer zo’n negen jaar geleden dat Craft met succes haar Active Extreme introduceerde. In de tussentijd hebben de ontwikkelaars van het wereldwijd bekende bedrijf niet stilgezeten. Door nauwe samenwerking met atleten – tijdens de Spelen waren er tientallen Craft-ambassadeurs actief – en tijdens uitvoerige tests worden producten telkens op de proef gesteld en verbeterd. “Het gaat ons niet alleen om het juiste kleurtje van de kleding, maar vooral om de functionaliteit en de kwaliteit”, is Craft-man Ezechiël Kruijer stellig.

Optimale vochtregulatie
In september lanceerde Craft met veel tamtam de Active Extreme 2.0. Deze baselayer, ondershirt zo u wilt, is gemaakt van een dubbellaagsstof met een speciale vezel. De naam (speciaal voor de freaks): CoolMax Air. Het vernieuwende hieraan is vooral de propellervorm van de vezels in het shirt. Die vorm zorgt voor een optimale vochtregulatie. Zweet aan het huidoppervlak wordt tijdens de sportinspanning nog beter en sneller naar buiten gebracht om daar te verdampen.

activeextreme2011.jpg

De ontwikkelaars van Craft zijn nog wat verder gegaan. Zij reppen over een 3D-benadering in de ontwerpfase. Hebben veel kledingstukken – plat gezegd – een voor- en achterzijde die aan elkaar zijn bevestigd; bij de Active Extreme 2.0 is heel gericht gekeken naar de behoeften van  de sporter. Op welke plekken mag het shirt om uiteenlopende redenen iets afwijken? Het is daarom dat er bijvoorbeeld bij de oksels iets dunnere mesh panelen met een open structuur zijn gebruikt. Het resultaat: een betere afvoer van transpiratie.

All season
Er is bewust gekozen voor een dubbellaagsstof. Dit heeft alles te maken met het gebruiksdoel. De Active Extreme 2.0 is een shirt dat gedurende het hele seizoen van pas komt bij sporters die zich in het zweet werken. Of de omstandigheden nou koud of mild zijn. De vuistregel voor gebruik: trek hem uit de kast bij 0 tot 20 graden Celsius. Al kunnen sportieve fietsers ook bij -5 nog prima uit de voeten, met dit all season shirt, omdat ze onder koude omstandigheden altijd meerdere lagen gedragen worden.

Lichtgewicht
Het shirt, dat strak om het lichaam zit en de bewegingsvrijheid niet belemmert, is allesbehalve een zwaargewicht. De fabrikant claimt dat de baselayer slechts 100 gram weegt. Dit komt vooral door de open structuur van het shirt en de andere breitechniek. Er is gewoonweg minder materiaal in het shirt verwerkt, zonder dat dit ten koste gaat van de bescherming tegen koude in de herfst. De baselayer is er in verschillende kleuren en met korte (44,95 euro) en lange mouw (49,95 euro).