Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Koreaan fietst 16.000 kilometer om FC Liverpool te zien

Eenmaal bij het stadion heeft hij pech: er is geen ticket meer.

Geluk en pech liggen heel dicht bij elkaar. De Zuid-Koreaan Jungyu Lee fietste zo’n 16.000 kilometer om bij het stadion van FC Liverpool te geraken. Hij legde de rit in 235 dagen af. Toen hij bij Anfield aankwam, werd hem echter duidelijk dat hij het stadion niet in kon. Er was geen ticket verkrijgbaar. Er zat niets anders op dan de wedstrijd in een Engelse pub te bekijken, zo bericht de BBC.

De fietsreis bracht Lee naar China, Mongolië, Rusland, Kazachstan, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Duitsland, Nederland en Engeland. Gemakkelijk was het niet, want de Zuid-Koreaan had onderweg te maken met slechte wegen. Het deerde Lee allerminst, want hij was op de fiets gestapt met een duidelijk doel: FC Liverpool live in actie zien en carrière maken in de sportwereld.

 “Tijdens de fietsrit heb ik diverse profclubs in Rusland, Estland en Duitsland bezocht. Daar heb ik advies en informatie ingewonnen, in de hoop mijn doel te kunnen verwezenlijken”, zegt hij tegen de BBC. “Ik hoop dat ik met mijn verhaal in contact kom met de juiste mensen bij FC Liverpool. Het zou mooi zijn als ik als assistent-trainer kan meekijken en een netwerk in de voetbalindustrie kan opbouwen.”

Lee heeft voorlopig geen plannen om terug te gaan. Hij omschrijft Liverpool, de stad van de FC en The Beatles, als zijn omgeving. Hij wil er studeren en FC Liverpool volgen. De voetbalclub heeft hem inmiddels uitgenodigd voor een volgende wedstrijd.