Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Komen er verplicht richtingaanwijzers op speed pedelecs?

Het Nederlandse ministerie dat verantwoordelijk is voor verkeer wil dat speed pedelecs een richtingaanwijzer krijgen. Op die manier moet de veiligheid vergroten. De verantwoordelijk minister hoopt dat deze maatregel in Europees verband kan worden vastgelegd en dus ook in België van kracht wordt.

De speed pedelec is de snelle variant van de elektrische fiets en kan snelheden bereiken van wel 45 kilometer per uur. Volgens branchecijfers rijden er in Nederland zo’n 13.000 van deze speed pedelecs rond. Ze worden beschouwd als bromfietsen. Dat betekent onder meer dat de speed pedelec in de bebouwde kom op de rijbaan moet.

In de praktijk blijkt dat veel automobilisten (nog) geen rekening houden met de komst van de speed pedelecs. Om die reden wil het ministerie dat er meer voorlichting over de speed pedelec komt. In de nabije toekomst komen er naar verwachting alleen maar meer van deze fietsen bij. Eveneens wil de minister onderzoeken of er technieken zijn om de snelheid van de speed pedelecs op sommige plekken te beteugelen.

Gerelateerde artikels