Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Koffiets: Vitesse Coffee & Cycling in Antwerpen

Grinta! bezocht de afgelopen tijd een reeks zaken met een passie voor zowel koffie als fietsen. Het zijn ideale plekken om een tussenstop te plannen. Een van de zaken uit de Koffiets-serie is Vitesse Coffee & Cycling in Antwerpen.

Aan de achterzijde van de Antwerpse Zoo, met zicht op de giraffen, tref je een koffie- en lunchbar aan met een boon voor fietsers. Jo Adriaens, de creatieve ploegleider van Vitesse, opende op het giraffenplein de eerste echte fiets-koffiebar van ’t Stad. “Ik wil een goede koffiebar zijn voor de buurt, met lokale producten. Op het terras kan je genieten terwijl de giraffen flaneren en de leeuwen brullen op de achtergrond.” Er geraken doe je trouwens makkelijker met de fiets dan met de auto.

Voor de bonen werkt Jo samen met Cuperus Koffie uit Antwerpen. Samen hebben ze de eerste Vitesse Coffee geselecteerd: een medium roasted Colombiaanse koffie geteeld op 1700 meter hoogte. Beschreven als romig, met een milde chocoladetoets. De koffiebonen van de jonge Catalina Vasquez kan je ter plaatse proeven of je stopt een pakje in de achterzak. Koffie met een taartje uiteraard, maar ook New York Bagels staan op het menu. Of een aperitief met tapas na de rit? Van bagels tot vlees, van soep tot limonade, alle producten zijn van lokale leveranciers.

Binnen valt de liefde voor vintage op, met een grote foto van de hand van Paolo Martelli in de Eroica-sfeer. Die krijgt gezelschap van een coole aap met koerspet en koffiemok. Het pand baadt in het licht door de grote ramen. De retro fietsen aan de muren zijn ook te koop. Er is lectuur aanwezig, een scherm om koers te kijken, een shop om kledij, lichtjes of hesjes te kopen. De koffiebar organiseert activiteiten zoals Bazaar Vitesse (een marktje voor vintage koersfietsen) of de fietsherstelwoensdagen met Vélo Vonk.

Een heuse fietsclub wil Vitesse niet zijn, want om de hoek heb je ook Café Mombasa met een pak leden. Sinds kort heb je wel de Vitesse Social Rides op zaterdagvoormiddag. Wil je meefietsen: op Facebook verneem je alle details. Allemaal naar Antwerpen. Met de A van “Allez, Vitesse!”

  • Ga voor meer informatie naar de website  
  • Adres: Provinciestraat 82/1, 2018 Antwerpen

Gerelateerde artikels