Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Koers en historie in één cyclo

Aanstaande zaterdag (14 september) is er de Great War Remembrance Cyclo. Dit evenement, onderdeel van de Etixx Classics Tour, slaat een brug tussen koers en historie. Ieper, vredesstad bij uitstek, is de logische start- en aankomstplaats. Er zijn vier routes met verschillende afstanden: 48, 83, 112 en 182 kilometer.

Het voornaamste decor van de Great War Remembrance Cyclo is De Westhoek. De routes gaan dwars door Flanders Fields langs historische herdenkingsplaatsen zoals het Tyne Cot Cemetery, de IJzertoren, het Paschendale Memorial Park en uiteraard de Menenpoort. Laatstgenoemde plaats doet de gedachten tijdens de cyclo teruggaan naar de Groote Oorlog.

Ook op wielervlak heeft de regio ontzettend veel te bieden. Zo zal je kennismaken met de Plugstreets. Op deze half verharde stroken zit je het best op het wiel van jouw voorganger zodra er wind staat. Heb je echt goede benen? Dan komen deze van pas in het Heuvelland, met de Kemmelberg als ultieme scherprechter. De laatste serieuze hindernis van de dag is de Palingbeek.