Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Koen Wauters maakte Tom Boonen een jaar van dichtbij mee

Wauters maakt driedelige televisiereeks met Tom Boonen.

Nog een paar weken en dan zit de wielerloopbaan van Tom Boonen erop. Koen Wauters is de man die het naderende einde van heel nabij heeft gevolgd. Hij maakte een reportage over de Belgische publiekslieveling en keek daarvoor een jaar lang mee achter de schermen: bij de koers, maar ook thuis. De driedelige reeks, die vanaf 27 maart wordt uitgezonden bij VTM, heet: ‘My Ride, My Fight, My Life’. Dat is dezelfde tekst die op Boonens borst is getatoeëerd.

Koen Wauters is er zeer content mee dat hij een eigen draai aan het programma heeft kunnen geven. Het resultaat was heel anders geworden als een sportjournalist de reportage had gemaakt. “Nog nooit is Boonen op zo’n manier in beeld gekomen als bij ons”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Natuurlijk zitten zijn sportieve bezigheden erin, maar wij tonen ook zijn privéleven, zijn vrouw Lore, zijn kinderen ­Valentine en Jaqueline, zijn huis. Beetje bij beetje hebben we zijn vertrouwen ge­wonnen en daardoor is het zo’n open en eerlijk portret geworden. Zijn tweeling is nu zelfs al fan van Clouseau.”

Veel gemeen
Wauters spreekt van een klik met Boonen. “We hebben veel gemeen, we zijn allebei als jonge snaak plots in de media terechtgekomen. Ik weet wat hij meegemaakt heeft. Vijftig meisjes die op de oprit kamperen, dat schept een band. Tom weet dat ik niet jaloers ben op zijn geld of zijn huis of zijn familiale situatie. Voor de opnames zijn we ’s avonds gaan eten, en dat was een gezellige avond. En eigenlijk wist ik dat vooraf al: toen ik pas hoofdredacteur van Menzo geworden was, ben ik hem eens gaan interviewen. Mijn bandopnemertje had niets opgenomen en ik moest hem met rode kaken de volgende dag bellen. Tom schoot in de lach en zei dat ik maar opnieuw moest afkomen.”

Laatste aflevering
Heel veel beelden zijn al geschoten, behalve die van de laatste uitzending. Op zondag 9 april, de dag van Parijs-Roubaix, gaan Wauters en zijn camerateam naar Frankrijk om de laatste aflevering te maken. Die wordt een dag later uitgezonden. “Dat wordt spannend, maar het is fijn dat we zo kort op de bal kunnen spelen. Natuurlijk hopen wij op een droomfinale van Toms carrière, maar als hij op zijn gezicht op een kassei valt, zullen wij dat ook tonen. We gaan in elk geval beelden hebben die niemand anders zal hebben, want de dag erna gaan we met hem nog ontbijten en de kranten doornemen.” (foto: Quick-Step Floors)

Gerelateerde artikels