Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Knotsgek: 668 kilometer op een fixie in één dag

We nemen onze pet af voor Joe Lawhorn. De Amerikaanse ex-marinier heeft een nieuw wereldrecord in de boeken gereden. Hij fietste 668 kilometer op één dag en dat deed hij op een fixie. Het is naar verluidt de grootste afstand ooit. Zijn volgende missie is deelname aan de Race Across America.

In augustus nog reed Lawhorn uit Ohio bijna 644 kilometer op een fixie tijdens een ultrarace, ook binnen 24 uur. Dat record werd niet snel daarna verbroken door een andere atleet. Lawhorn, ex-marinier en zeer gedreven, wilde het beslist terug in handen krijgen. Tijdens een wielerevent in Californië verbrak de Amerikaan het record opnieuw.

“Toen ik het record voor de eerste keer verbrak, kreeg ik van alle kanten reacties. Het sterkte me om een nieuwe poging te wagen toen het record werd verbroken. Veel mensen zeiden: ‘Je hebt het in je om een nog grotere afstand te rijden’. Het was loodzwaar, maar ik heb het gered, mede dankzij de steun van al die mensen”, zegt de ex-marinier in Amerikaanse media.

De support die hij kreeg heeft Lawhorn doen besluiten om volgend jaar juli deel te nemen aan de Race Across America, een ultrarace tussen Californië en Maryland. “Eigenlijk was ik het niet van plan. Maar ik heb zulke leuke, positieve reacties op m’n record gekregen, dat ik trek heb in zo’n zware uitdaging als de Race Across America.”

Gerelateerde artikels