Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Klassieker van het goede doel rekent op 4.000 fietsers

De klassieker van het goede doel (8 april) is deel van de Coppa Grinta!.

Trouwe deelnemers aan de Klassieker van het goede doel kennen inmiddels het recept: eerst doorkruisen zij prachtige, weidse velden om vervolgens de traditionele finale door het fraaie Nokere te rijden. Aanstaande zaterdag (8 april) staat de Klassieker van het goede doel weer op het programma.

In 2017 blijft de organisatie trouw aan het concept dat al twaalf keer groot succes had. In de dertiende editie van de Klassieker van het goede doel zijn er drie wegritten, twee mountainbiketochten en twee leuke familierondritten. Al die zorgvuldig gekozen routes zijn de ideale mogelijkheid om er een sportief en deugddoend dagje van te maken. Zoals alle jaren schenkt de organisatie het grootste gedeelte van het inschrijfgeld aan het goede doel.

“Vorig jaar reden jullie nog door de Vlaamse Ardennen voor het Mecenaatfonds van het UZA en de 1.000 km van Kom Op Tegen Kanker. Dit jaar hebben we gekozen voor twee acties die ons nauw aan het hart liggen: vzw Oigo en Live for Better Days”, zegt de organisatie, die rekent op zo’n vierduizend deelnemers.

Coppa Grinta!
De Klassieker van het goede doel is één van de dertien evenementen die een plaats hebben verworven op de kalender van de Coppa Grinta! 2017. Dit is een driesterrencircuit van toertochten. Organisaties die opgenomen zijn in het circuit van de Coppa Grinta! dragen een virtueel kwaliteitslabel. De toertocht in kwestie heeft een uitdagend parcours, een goede en verzorgde bevoorrading, degelijke faciliteiten voor de deelnemers en een toffe après bike. 

Het goede doel
Fietsen en tegelijk het goede doel steunen: ook dat is de Coppa Grinta!. Wie deelneemt aan een toertocht van de Coppa Grinta!, schenkt automatisch ook een deeltje van zijn/haar inschrijvingsgeld aan een goed doel. 

Jouw unieke inlogcode
Als deelnemer van de Coppa Grinta! geniet je een bijkomend voordeel: je kan in de prijzen vallen! Bij het inschrijvingspakket aan één van de dertien tochten van de Coppa Grinta!, ontvang je een kaartje met daarop jouw unieke inlogcode. Daar kan je dan bijgevolg mee aan de slag op de website van Coppa Grinta!. Registreer je code en maak kans op een exclusieve racefiets van Eddy Merckx (een Sallanches64 t.w.v. 2.199 euro), een sportvoedingspakket van Sportfoods.be of een prijzenpakket (wielershirts of een jaar lang Kwaremont!) van Kwaremontbier. Hoe meer Coppa Grinta!-tochten je fietst, hoe meer kans je maakt om de hoofdvogel af te schieten!

Gerelateerde artikels