Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kidz On Wheelz: een fietsrijke zondag

Kinderen maken zondag in Brussel aangenaam kennis met fietsen.

Aanstaande zondag (18 september) vindt de eerste editie van Kidz On Wheelz plaats. Dit is een gratis fietsevenement waarop alle kinderen tussen 5 en 14 jaar het fietsen kunnen ontdekken door middel van leuke activiteiten. Dit evenement vindt plaats van 10.00 tot 18.00 uur tussen het Saincteletteplein en de Ninoofsepoort in Brussel.

Kidz On Wheelz is een nationaal evenement ter promotie van het fietsen bij jongeren en wordt georganiseerd in Brussel en Molenbeek op de Autovrije Zondag. Dit in het kader van de Week van de Mobiliteit. Langsheen het traject van 2,5 kilometer tussen het Saincteletteplein en de Ninoofsepoort staan er tal van activiteiten op het programma. Zo kunnen jongeren ervaring opdoen op het fietsbehendigheidsparcours, zich uitleven op een BMX-pumptrack, sprinten tegen elkaar tijdens een wedstrijdje ‘fietsen op rollen’ of ontdekken hoe lang en hoe hard ze moeten trappen om 1 liter appelsiensap te persen tijdens ‘de laatste kilometer’.

  • kowbmx.JPG
  • kowdemotrial.jpg
  • kowbehendigheid.JPG

Voor iedereen
“Iedereen is welkom!” Dat is het motto van Kidz On Wheelz. Jongen of meisje? Weinig of veel fietservaring? Misschien hebben de kids thuis geen fiets en hebben ze bijgevolg nog nooit op een fiets gereden? Twee of drie wielen? Iedereen kan tijdens Kidz On Wheelz het fietsen ontdekken. Er staan begeleiders en fietsen klaar. Wie even wil bekomen van de geleverde inspanningen kan een lekkere en gezonde bevoorrading proberen of genieten van de leuke randanimatie. Als afsluiter krijgt iedereen een leuk en uniek aandenken. Het wordt een fietsrijke zondag.

kow-foto.jpg

Gerelateerde artikels