Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kerk in West-Londen: “Bid tegen komst fietspad”

Wat als je koste wat het kost de aanleg van een nieuw fietspad wilt voorkomen? In Engeland weten ze het wel. Daar roepen ze op om naar de kerk te komen en daar (of thuis) te bidden in de hoop dat het 'stille protest' tegen de aanleg wordt gehoord…

Een kerk in West-Londen roept haar parochianen op om te bidden, zodat voorgenomen verkeersplannen toch niet doorgevoerd worden. In Londen is men van plan een fietssnelweg aan te leggen tussen Kensington Olympia en Brentford, met ruimte voor een toekomstige uitbreiding naar Hounslow.

De verkeersplannen stuiten op verzet van de kerk. De tweebaansweg voor fietsers komt namelijk langs Chiswick High Road te liggen. Daar is de katholieke kerk gevestigd. De kerk ziet het niet zitten, omdat er in de nieuwe situatie nog maar een derde van het huidige voetpad overblijft. Ook neemt de bereikbaarheid af, zo vreest men.

Op de website roept de katholieke kerk parochianen op om na te denken over de gevolgen die de aanleg heeft. Kerkgangers die zich op zondag voor de kerk verzamelen, zouden in conflict kunnen komen met fietsers. Ook vallen er volgens de kerk moeilijkheden te verwachten bij uitvaarten, huwelijksplechtigheden en communies (“We hebben zelfs geen recht van overpad om bij een uitvaart de kist te dragen”).

Op internet wordt wisselend gereageerd op de plannen. Sommigen beweren dat in de nieuwe plannen wel degelijk rekening wordt gehouden met de kerk en haar gebruikers, anderen hebben geen goed woord over voor de geplande aanleg. Ook zijn er mensen die de oproep om te bidden tegen de plannen wel erg ver vinden gaan (klik hier).

Gerelateerde artikels