Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Keert wielerpeloton Thomas Dekker de rug toe?

Stef Clement weigert aan één tafel te zitten met Thomas Dekker.

De wielerwereld klappert met zijn oren sinds de lancering van Thomas Dekkers boek ‘Mijn gevecht’. Het schokkende verhaal van de oud-renner over zijn woelige loopbaan zal heel wat nieuwsgierige lezers trekken. Maar tegelijkertijd is er afkeer. Niet iedereen zit immers te wachten op onsmakelijke details over doping en hoeren. Oud-collega Stef Clement is één van de mensen die z’n bedenkingen heeft.

De 34-jarige hardrijder, volgend jaar coureur bij Lotto NL – Jumbo, wil niets te maken hebben met de publicatie van het boek. Hij zit niet graag met Dekker aan één tafel als daar promotie wordt gemaakt wordt voor het boekwerk. De oud-collega van Oliver Naesen en Dries Devenyns heeft zich daarom bedankt voor een wielercafé in Oss. Die stond volgende week (23 november) gepland. ‘Omdat ik geen enkel belang, noch behoefte heb aan een optreden in dit decor meld ik mij af voor deelname aan dit wielercafé’, schreef hij op Twitter.

Aan de krant De Telegraaf geeft Clement verdere toelichting. “Ik wil geen onderdeel zijn van het mediagedoe rond dit boek. Ik ga het ook niet lezen. Iedereen mag uiteraard schrijven wat hij wil, maar Thomas heeft meermaals de kans gekregen om zijn hele dopingverhaal te doen bij de bevoegde instanties. Hij heeft dat toen niet gedaan. Waarschijnlijk omdat hij nog actief was in de wielersport en op dat moment nog iets te verliezen had.”

Volgens Clement is het Dekker alleen maar te doen om de aandacht. De spotlights moeten ‘Min Gevecht’ doen verkopen. “Zijn ‘boekje’ moet straks gewoon onder de kerstboom liggen. Hij stelt zijn persoonlijk belang boven het algemeen belang. Zoals hij nu in de media verschijnt, doet hij me denken aan crimineel Willem Holleeder en zijn charmeoffensief van een poos geleden. Dat is natuurlijk een ander verhaal, maar hij was ook iemand die de aandacht niet verdiende. Ik pas er echt voor om in dat circus mee te draaien.”

Gerelateerde artikels