Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Josh Ibbett stapt af met rugproblemen in de Transcontinental Race

Tegenvaller voor de winnaar van de 2015-editie.

Josh Ibbett is afgestapt in de Transcontinental Race. De man die de monstertocht vorig jaar nog winnend afsloot heeft last gekregen van een teruggekeerde rugblessure en moest dus noodgedwongen in de remmen knijpen. Hij hield het voor gezien na ruim 300 kilometer en minder dan veertien uur wedstrijd, in de buurt van Parijs.

Kristof Allegaert uit Kortrijk gaat volgens de laatste berichten aan de leiding in de Transcontinental Race. De leraar won al twee edities van de loodzware tocht naar Turkije. Ook al rijdt hij voorop, het gaat hem niet gemakkelijk af, getuige een bericht op Twitter. Daar laat Allegaert met een foto zien hoe hij wordt getroffen door een hoosbui. “Het weer is zelfs slechter dan bij ons in België.”

De wedstrijd, die vrijdagavond van start is gegaan in Geraardsbergen en finisht op het Turkse schiereiland Gallipoli, is zo’n 3750 kilometer lang. Naar verwachting hebben de snelle deelnemers ongeveer twee weken nodig om de afstand te overbruggen. Het is dit jaar de vierde editie van de Transcontinental Race.

  • allegaert1.jpg
  • allegaert2.jpg</li

Gerelateerde artikels