Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jongen (12) krijgt vuistslag van wielertoerist, omdat hij niet snel opzij gaat

Politie in Dendermonde is op zoek naar verdachte.

Een onthutsend bericht vandaag in Het Laatste Nieuws. Een wielertoerist zou een 12-jarige een vuistslag hebben gegeven, omdat hij en zijn vrienden niet snel genoeg opzij gingen. De politie van Dendermonde is op zoek naar de sportfietser. De jongen die de klap incasseerde, wenst anoniem te blijven.

Een stel jongeren fietste dinsdagmiddag van school naar huis langs de Scheldedijk in Dendermonde. De jongens van 12 kregen het aan de stok met een mannelijke wielertoerist. Naar eigen zeggen niet omdat ze hem een streek leverden, maar omdat de jongens niet snel genoeg voor hem aan de kant gingen. Eens hij hen voorbij was gereden stopte hij en gaf hij één van de 12-jarigen een klap in het gezicht. Daarna stapte hij terug op zijn fiets en reed hij verder.

“Onbegrijpelijk. Een volwassen man slaat een kind toch niet?”, zegt de vader van de jongen. Beiden willen anoniem blijven om erger te voorkomen. De jongen rijdt voortaan uit voorzorg samen met zijn oudere broer naar school.

De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar de wielertoerist, die volgens de jongens een gele bril droeg en ongeveer vijftig jaar oud is. “We denken dat hij niet uit de regio afkomstig was, want er hing een landkaart aan zijn fiets”, zegt het slachtoffer tegen Het Laatste Nieuws.

“Dit is grensoverschrijdend gedrag en dus totaal onaanvaardbaar. Die jongens nemen een veilige route naar huis en dan maken ze zoiets mee. Dat verwacht je niet”, aldus korpschef Patrick Feys in de krant. “Het is natuurlijk ook jammer voor de wielertoeristen, die nu weer in een slecht daglicht komen te staan. Maar zulke situaties zijn echt niet te aanvaarden. Wij hopen dat we heel wat tips krijgen om die man te vatten.”

Gerelateerde artikels