Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jonge Brit (12) wil Britse klassieker (1.500 kilometer) voltooien

Met 12 jaar moet Kian Pearson de jongste fietser ooit worden die de fameuze rit maakt tussen John O’Groats en Land’s End in het Verenigd Koninkrijk. Deze zomer moet het voor de jongeling gebeuren.

John O’Groats is een dorp in het uiterste noordoosten van Schotland. Land’s End daarentegen is het uiterste puntje van Cornwall, in het zuidwesten van Engeland. Met name in het Verenigd Koninkrijk is de ‘End-to-End’ voor fietsers een absolute klassieker. Naar verluidt heeft de eerste persoon de bijna 1.500 kilometer lange rit al in 1880 volbracht. Sindsdien volgden velen, op verschillende soorten fietsen, maar ook hardlopend en zelfs achteruit rennend.

Kian Pearson wil de fietsrit tussen John O’Groats en Land’s End komende zomer ook maken. Binnen twee weken moet hij van het ene naar het andere punt kunnen rijden, zo heeft hij zichzelf ten doel gesteld. De jonge Brit wil daarmee geld inzamelen voor een organisatie die zich inzet voor mensen die aan dementie lijden. Zijn opa leed daaraan. In een interview in een Britse krant laat Pearson weten zes dagen per week te trainen.

Gerelateerde artikels