Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Johnny Hoogerland wordt hoteleigenaar

Ex-profrenner Johnny Hoogerland heeft een nieuwe roeping gevonden. In de Oostenrijkse Karinthië runt hij samen met zijn echtgenote voortaan een hotel.

Hoogerland, in het verleden renner bij onder andere Vacansoleil en Roompot, stopte eind 2016 met koersen. Tijdens zijn carrière stond hij vooral gekend als aanvaller. Hij won onder andere het Nederlands kampioenschap en werd eindwinnaar in de Driedaagse van West-Vlaanderen. In de Tour de France was hij het slachtoffer van het zogenaamde prikkeldraadincident waarbij hij, als drager van de bergtrui, van de sokken werd gereden door een wagen en in de prikkeldraad belandde.

Fietsarrangementen
In september begeleidde de 34-jarige Zeeuw onze Grinta! Ride in Zeeland en lichtte hij al een tip van de sluier op. Nu is het officieel: de familie Hoogerland verwacht je vanaf 2018 in het Oostenrijkse Velden am Wörthersee in hun ‘Pension Hoogerland’, een familiehotel dat 13 kamers telt. “Een nieuwe uitdaging die we helemaal zien zitten. Ik weet wat het is om met klanten om te gaan en groepen te begeleiden dus helemaal nieuw is het niet. Maar een pension runnen is uiteraard nog wat anders.” Een hele omwenteling voor de familie Hoogerland dat hun huis in Zeeland verkocht en verkastte naar Oostenrijk. “We waren meteen verkocht toen we hier voor het eerst waren.” Uiteraard zal Johnny Hoogerland ook fietsarrangementen voor particulieren, fietsgroepjes en bedrijven aanbieden. Meer informatie vind je nu al op de pas gelanceerde website.