Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jeugdtrainer stapt uit leven na positieve dopingtest

"We vertrouwden hem", klinkt het bij de entourage.

Een trieste dopingzaak in de wereld van het jeugdveldrijden. Fabio Verberckmoes (17) uit Zele werd afgelopen weekend betrapt op dopinggebruik na een Waalse wedstrijd. De verboden middelen zouden zijn toegediend door zijn persoonlijke coach. De man, een inwoner van Laarne, zou vervolgens uit het leven zijn gestapt. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Verberckmoes stond bekend als een groot talent, maar was de afgelopen maanden op de sukkel. Hij kampte met rugproblemen. Na de cross van afgelopen weekend werd hij uitgeloot voor een dopingcontrole. Dinsdag kreeg hij bericht: positief. In zijn bloed waren hoge hoeveelheden van een mogelijk cortisone-achtige stof aangetroffen, zo weet Het Nieuwsblad.

Op 15 januari werd de spuit gezet. “Fabio had het middel gekregen van zijn nieuwe trainer”, zegt zijn mama Erika. “Hij zei altijd dat het vitaminen waren. We vroegen hem verscheidene keren of hij daar wel zeker van was. We konden op onze beide oren slapen, zei hij telkens. We vertrouwden hem.”

Toen het nieuws van de positieve test ook bij de trainer, een zestiger, terecht kwam, zou de man uit het leven zijn gestapt. Volgens het team en de entourage van de jeugdveldrijder was de dopingkwestie de reden voor de zelfdoding. De persoonlijke trainer zou zich geschaamd hebben en vreesde een zware straf.

“Die nieuwe trainer had zichzelf in december bij ons aangeboden tijdens een wielerwedstrijd, een kalme en zachtaardige man”, zegt de moeder van de jonge veldrijder tegen de krant. “Hij zag het in Fabio, zo zei hij het steeds.” Verbeeckmoes is ontslagen bij zijn team. Een vervolg van zijn loopbaan is hoogst onzeker. (archieffoto – Noch Verbeeckmoes, noch de trainer is hierop te zien)

  • Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Gerelateerde artikels