Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jens Voigt gaat voor zeven marathons in zeven dagen

Ex-prof Jens Voigt heeft zichzelf een knotsgek doel gesteld. Hij wil voor het goede doel in januari zeven dagen op rij een marathon lopen. De opbrengsten van zijn zogeheten ‘Marathon Madness’ gaan naar Tour de Cure. Dat is een Australische organisatie die zich inzet in de strijd tegen kanker.

De Duitser, die tijdens zijn loopbaan twee keer een etappe in de Ronde van Frankrijk won, is altijd sportend actief gebleven. Sinds hij drie jaar geleden zijn fiets aan de haak hing, is hij nauwelijks een gram aangekomen. Hij stond altijd bekend om zijn doorzettingsvermogen. Dat hij dat nog altijd heeft, laat hij van 2 tot en met 8 januari zien in Berlijn. Op die plek loopt hij de marathons.

Het is Jens Voigt niet alleen te doen om geld en aandacht voor het kankerfonds. Hij wil ook zijn eigen limieten opzoeken. “Ik hou ervan over mijn grenzen te gaan om te zien tot wat mijn lichaam en geest in staat zijn. Dit is misschien wel de grootste uitdaging waar ik ooit voor heb gestaan. En voor de mensen die denken dat ik gek ben: ik heb nooit gezegd dat ik het niet ben.”

Op zijn sociale media waren de afgelopen tijd regelmatig foto’s te zien van een hardlopende Jens Voigt. In de voorbije Ronde van Frankrijk trok hij mee als wieleranalist. Ook daar zagen we hem regelmatig met hardloopschoenen aan. Waarschijnlijk wist hij toen al van de uitdagende plannen die hij nu heeft ontvouwd. Zeven marathons in even zoveel dagen vergt immers een gedegen voorbereiding…