Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jens Voigt 24 uur op de fiets voor goed doel

Duitser beklimt de Teufelsberg in Berlijn.

Jens Voigt stapt weer op zijn racefiets. Niet voor een comeback in het profpeloton, maar voor een event voor het goede doel. De Duitser gaat op 2 januari 24 uur lang de Berlijnse Teufelsberg (Duivelsberg) beklimmen. Bij elkaar opgeteld klimt Voigt 8.848 meter, gelijk aan de totale hoogte van de Mount Everest.

De voormalig prof, die met zijn gezin in Berlijn woont, gaat de uitdaging aan met een Trek Cronus CX. Hij hoopt zo’n 10.000 euro in te zamelen en nodigt fans uit om hem te supporteren en mee te rijden. Maandagochtend in alle vroegte begint zijn poging. Het geld gaat naar Tour de Cure, een Australische organisatie die al vele miljoenen inzamelde voor kankeronderzoek en -preventie.

“Natuurlijk zijn er mensen die denken dat ik gek ben geworden door zoiets te doen. Maar ik heb nooit gezegd dat ik niet gek was”, zegt de nog immer geliefde ex-prof met een knipoog in de Duitse media. Voigt wil de uitdaging per se aangaan omdat hij het achterliggende doel een warm hart toedraagt en omdat hij graag grenzen opzoekt.

De Teufelsberg is een bijzondere, kunstmatige heuvel. Ze is gebouwd door de geallieerden na de Tweede Wereldoorlog van het puin van Berlijn. Dat gebeurde in een periode van twintig jaar waarin de Duitse hoofdstad werd herbouwd. De heuvel is hoger dan de hoogste natuurlijke berg in de regio Berlijn, de Kreuzberg. (foto: Trek)

Gerelateerde artikels