Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Inhoud Grinta! 74

De start van de Ronde van Frankrijk in Brussel: zo’n thema konden we als fietsblad uiteraard niet links laten liggen. Daarnaast testen we fietsen uit het Tourpeloton, trekken we de bergen in en gaan we op zoek naar het ultieme zomergadget: de beste fietszonnebril. Als bijlage krijg je bij Grinta! 74 het gratis magazine ‘Merckx: mens & mythe’

De Tour in België

De start van de Tour de France in Brussel ter ere van de vijftigste verjaardag van Eddy Merckx’ eerste eindoverwinning in de Ronde van Frankrijk is goed voor een stevig geel hoofdstuk in Grinta! 74. Dit komt daarin aan bod:

Test Pinarello Dogma 12, Cervelo S5 en Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 Di2: fietsen voor geel, groen en de bollen

Op stap met de grote baas van de Tour de France in Brussel

Fietsen in de tijd van Eddy: de fietsen en kleding van toen vergeleken met nu

24 Zonnebrillen getest

We kijken met z’n allen uit naar een zomer vol zon en fietsplezier. Wie comfortabel en hip de zomer door wil fietsen, doet dat uiteraard met een fietsbril op de neus. Maar hoe kies je een fietsbril, hoe onderhoud je die en wat is er allemaal te koop? We koppelen een marktoverzicht aan een informatief achtergrondverhaal.

DNA koers: Thomas De Gendt

Koning van de strijdlust, rouleur, tijdrijder, ontsnappingskoning, een aardige klimmer ook, ondoorgrondelijk. Thomas De Gendt (32) is het allemaal een beetje. Dit jaar wil hij de drie grote rondes uitrijden en onderweg een rol van betekenis spelen. Tussen Giro en Tour zochten we hem thuis op met een stapel citaten van hem uit 2012 onder de arm. Benieuwd hoe hij daar zeven jaar later op terugblikt.

GRATIS bijlage: Merckx Mens & Mythe

Wat Mohammed Ali was voor het boksen, The Beatles voor de popmuziek, Pablo Picasso voor de schilderkunst en Albert Einstein voor de wetenschap, betekende en betekent Eddy Merckx voor de wielersport. Hij is de referentie, de absolute ambassadeur, het icoon. End of discussion. In een 52 pagina’s tellende bijlagen interviewen we Merckx en zoomen in op zijn bijzondere band met het Salzburgerland.

En verder

Surplace – Ondertussen op www.grinta.be – 100% Getest – Fietsen in de wind – In het wiel bij Rick De Leeuw – Previews – Liberation Ride: in het spoor van Generaal Maczek – Column Joyce – Recuperatieshakes: hype of nuttig? – Hotspot Cesenatico: in Pantani’s achtertuin – De bergen: Col d’Iseran. Voor het eerst sinds lang weer in de Tour de France – Reisverhaal: van Loire en brie – Wedstrijd – Cartoon André Nollet – Column Rik

Grinta! 74 vind je in de boekhandel of bestel je hier.

Gerelateerde artikels