Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In vier dagen langs de mooiste plekken van Limburg

Vier dagen achter elkaar fietsen over ongekend fraaie routes? Neem dan deel aan de Fietsvierdaagse Limburg (donderdag 6 tot en met zondag 9 september). De dagelijkse etappes, variërend van 25 tot 75 kilometer, vertrekken en eindigen in Lanaken. Ook aan wielertoeristen en mountainbikers wordt gedacht.

Maaslanddag

De eerste dag van de Fietsvierdaagse is omgedoopt tot Maaslanddag. Je ontdekt de prachtige Maasvallei met haar bijbehorende pittoreske dorpjes langs de oevers van de rivier.

Haspengouw

Ook de tweede dag belooft een mooie fietsdag te worden. Ditmaal staat de regio Haspengouw op het programma. Je fietst onder meer door weidse landschappen, langs kastelen en fruitplantages.

Valkenburg

We fietsen vandaag door één van de mooiste streken van ons buurland, in Nederlands Zuid-Limburg. De toertocht voor de wielertoeristen volgt het spoor van de Amstel Gold Race over een totale lengte van 110 kilometer. De recreatieve fietser krijgt een lichter programma voor de wielen en kan kiezen voor de kortere routes. Alle deelnemers fietsen door de wielerhoofdstad van Nederland: Valkenburg.

Ook voor kinderen en jongeren zijn er activiteiten op zaterdag. Bij de start- en aankomstplaats kunnen ze hun fietsskills testen op een behendigheidsparcours. Daarnaast is er de Flanders Kids Tour, een begeleide fietstocht in samenwerking met Cycling Vlaanderen, voor de geoefende jonge fietser of voor kinderen tussen 12 en 16 jaar.

Nationaal Park

België heeft één Nationaal Park… En dat staat vandaag centraal in alle aangeboden routes. Je fietst door de prachtige natuur waarbij we je leiden tot aan toegangspoort Kattevennen in Genk. Een andere route door het Nationaal Park is voor de mountainbikeliefhebbers.

Gerelateerde artikels