Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In het wiel van Greg en Phil

Philippe Gilbert Classic en Greg Van Avermaet Classic.

Bestaan er een betere trainingsrondjes dan die van Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert? Aan het aantal overwinningen in het voorjaar te zien zou je denken van niet. “Iedereen kan en mag dat zelf komen ervaren”, aldus Continental Cycling Heroes Tour. Zij organiseren een reeks premium toertochten waarbij sportieve fietsers worden uitgedaagd door de helden van de koers op hun favoriete trainings- of wedstrijdparcours.

Op 26 maart beet Fabian Cancellara de spits af met zijn Classic op het parcours van de E3 Harelbeke. Sven Nys sluit de Continental Cycling Heroes Tour af op 2 september. Dan staat een tocht door het Hageland met start en finish in Baal op het menu.

Maar eerst is het de beurt aan Philippe Gilbert en Greg van Avermaet, de helden van het voorjaar. Gilbert mag dan wel al enkele jaren in Monaco wonen, toch maalt hij nog heel wat kilometers in de streek waar het voor hem allemaal begon. Op zondag 30 april is zijn oude woonplaats Aywaille het decor van de Philippe Gilbert Classic. De toer doet enkele mythische hellingen uit de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik aan. De Muur van Hoei, de Côte de la Redoute en de Côte de la Roche aux Faucons zijn een kleine greep uit het aanbod. Je kan kiezen uit ritten van 83, 108 of 141 kilometer. 

Greg Van Avermaet nodigt je op zaterdag 13 mei uit in Berlare. Van het Donkmeer gaat het over de Muur van Geraardsbergen, La Houppe en de Berendires terug naar zijn hometown. “Je kiest voor een tocht van 75, 116 of 150 kilometer en speciaal voor jonge kinderen en families is er de 35 kilometer lange Greg’s Kids & Family Ride. En de après-bike zal zeker zo plezant zijn als de fietstocht zelf”, belooft Gouden Greg.

Kalender:

 Meer info op www.continentalcyclingheroes.be

(SV)