Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ik ga op vakantie en neem mee… Een toilettas met koerspetjes

Bijzondere toilettas van de bekende modeontwerper Paul Smith.

Heb je nog een zomervakantie voor de boeg en weet je nog niet hoe je je tandenborstel en haargel gaat meenemen? Misschien is deze toilettas van Paul Smith een goede aankoop. De toilettas is in wielerstijl; met opvallende koerspetjes rondom.

Paul Smith geldt als groot wielerliefhebber. De internationaal bekende modeontwerper wilde wielrenner worden, maar een stomme val maakte aan die droom een einde.

Een van Smiths grote jeugdhelden is Jacques Anquetil. Hij sprak thuis zoveel over de Fransman, dat zijn vader hem volgens een anekdote ooit vroeg wie ‘Djackentill’ wel niet was. Eddy Merckx­ wordt vaak opgevoerd als inspiratie in zijn werk. Smith heeft het vooral over de kracht die Merckx­ in zijn topjaren uitstraalde. ‘Merckx liet mij dromen.’

Een paar jaar geleden ontwierp Smith, die vrijwel jaarlijks de Ronde van Frankrijk bezoekt, de truien van de Giro d’Italia. De roze trui had aparte rode bandjes, een handelsmerk van Smith. De trui werd opgedragen aan Fiorenzo Magni, ook een jeugdidool van de modeontwerper.