Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hola España! Breda gaat alvast op Spaanse les voor ontvangst Vuelta

De Vuelta eindigt zondag na de finish van de laatste etappe in Madrid. Daarna wordt het stokje overgedragen aan Nederland, waar de Spaanse wielerronde volgend jaar van start gaat. Breda is gastheer van de derde etappe. Ze gaat op zoek naar 76 inwoners (076 is het kengetal van de stad) die de Spanjaarden volgend jaar in hun eigen taal verwelkomen. Zij mogen gratis op Spaanse les.

Breda staat bekend als gastvrije stad en dat wil ze ook tijdens de ontvangst van de Vuelta in 2020 zijn. De stad wordt straks overspoeld met naar verwachting vele tienduizenden mensen. Onder hen ook veel Spanjaarden. Wat is er gastvrijer dan dat zij in hun eigen taal worden aangesproken? Precies 76 Bredanaars – dat aantal is uiteraard afgeleid van het kengetal 076 – vormen straks het welkomstteam dat door Citymarketing Breda wordt opgericht. Zij staan klaar om de Spaanstalige organisatoren, sporters, wielerfans en andere gasten in het Spaans de weg te wijzen en te begeleiden, zowel achter de schermen als op openbare plaatsen.

Trots op de stad

Inwoners van Breda die ten minste achttien jaar oud zijn, voldoende tijd hebben om een taalcursus te volgen, trots zijn op de stad en gastvrijheid met hoofdletters spellen, zijn van harte uitgenodigd om zich online aan te melden voor een taak als cityhost. De 76 uitverkorenen krijgen bij Breda University of Applied Sciences gratis taalles in de avonduren. Dat alles om ervoor te zorgen dat Breda tijdens La Vuelta op de beste manier op de internationale kaart wordt gezet. Medio november wordt bekendgemaakt wie het Bredase welkomstteam mogen vertegenwoordigen.

La Vuelta Holanda

De provincies Noord-Brabant en Utrecht vormen 14, 15 en 16 augustus samen het decor van de start van de 75ste editie van La Vuelta. Na een ploegentijdrit in Utrecht (23 kilometer) is er op dag twee een rit in lijn (183 kilometer) tussen Den Bosch en Utrecht. In de derde etappe (194 kilometer) zijn de start en finish in Breda. Tijdens die rit maakt het peloton kennis met Breda en de prachtige omgeving van West-Brabant. De wedstrijd wordt in 189 landen uitgezonden. La Vuelta Holanda, zoals de gezamenlijke organisatie in Noord-Brabant en Utrecht heet, is al lange tijd actief om van La Vuelta een groot succes te maken.

Gerelateerde artikels