Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hoe Gilbert met Fi’zi:k zijn ultieme droom nastreeft…

De belangrijke etappekoersen volgen elkaar deze weken in tempo op. Als we terugblikken op het voorseizoen, dan is Philippe Gilberts zege in Parijs-Roubaix zonder twijfel een van de mooiste hoogtepunten. De Waal van Deceuninck–Quick-Step greep de zege op de Infinito R1 van Fi'zi:k.

Gilbert heeft de afgelopen jaren nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij maar wat graag alle vijf wielermonumenten op zijn naam schrijft. Sommigen hielden het lang voor onmogelijk, maar ook zij moeten inmiddels toch toegeven dat Gilbert het in zijn mars heeft om heel ver te komen. Met de zege in Parijs-Roubaix – zijn eerste in ‘De Hel’ in Noord-Frankrijk – won hij al zijn vierde monument.

Onze landgenoot zegevierde eerder al in de Ronde van Vlaanderen, de Ronde van Lombardije (twee keer) en Luik-Bastenaken-Luik. Nu hij Parijs-Roubaix op het wensenlijstje heeft afgevinkt wacht er nog één groot doel: het winnen van Milaan-San Remo. Of de dertiger het redt? Het zou maar zo kunnen, want hij werd er al tweemaal tweede. Er zijn slechts drie wielrenners die in de historie alle vijf monumenten winnend wisten af te sluiten.

Steeds dichterbij

“Het was misschien gewaagd om voor een overwinning in Parijs-Roubaix te gaan. Veel mensen zeiden voorheen dat deze koers niet bij me paste, dus moest ik speciaal hiervoor trainen en mezelf transformeren tot een kasseispecialist om deze koers te kunnen winnen”, aldus Gilbert. “Het is nog steeds mijn grote droom alle vijf monumenten te winnen. Ik kom steeds dichterbij.”

Infinito R1

Aan de uitrusting van Gilbert ligt het in ieder geval niet. Alles klopt aan de fiets van de renner uit de succesploeg van Patrick Lefevere. Dus ook de schoenen: de Infinito R1 van Fi’zi:k, het topmodel van de Italiaanse fabrikant. De Infinito R1 kenmerkt zich door de uiterst stijve, carbon zool. Deze is voorzien van zes ventilatiegaten. Samen met de mesh binnenzool geeft deze voldoende verkoeling.

Fi’zi:k kiest bij haar topschoen voor twee boa-sluitingen en een speciale technologie voor het inklemmen van de voet: Volume Control en Dynamic Arch Support. Dit betekent zoveel als dat je het volume van de schoen aan de voorzijde kunt verkleinen of vergroten, afhankelijk van de voetvorm. De voet kan zo niet gaan schuiven in de schoen. Voor iedere voet – niet alleen die van Gilbert – is de Infinito R1 dus geschikt.