Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Het Kuipke loopt wéér vol

Zaterdag werd afscheid genomen van 'Spartacus', nu is er de Zesdaagse.

Was het Kuipke afgelopen weekend nog uitverkocht voor het afscheid van Fabian Cancellara, vanaf vandaag zijn de tribunes volgepakt voor de Zesdaagse van Gent. Volgens organisator Rob Discart is het de eerste maal dat alle tickets de deur uit zijn. “We mogen dus best tevreden zijn”, klinkt het bij de organisatie bescheiden.

Bradley Wiggins en Mark Cavendish zijn grote smaakmakers tijdens de 76ste editie van de Zesdaagse van Gent. Het lukte de organisatoren vorig jaar niet om het Britse koppel naar Gent te trekken. Het Duo kruist vanaf vandaag tot en met zondag de degens met onder meer het koppel Iljo Keisse en Elia Viviani en het Belgische duo Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. Er trekken zeven Belgen naar de piste van het Kuipke.

Iljo Keisse, die met nierstenen kampte na het wereldkampioenschap, is ditmaal niet de grote man tijdens de Gentse Zesdaagse. Tijdens de persvoorstelling zoomden de camera’s vooral in op Wiggins en Cavendish. Keisse deert het allerminst, maar toch hoopt hij dat hij voor een verrassing kan zorgen. “Ik kan mijn ding doen in de schaduw. Het is duidelijk dat ik sportief onder die mannen sta. Maar ik hoop toch dat ze straks niet alleen maar ‘Bradley!’ roepen in het Kuipke”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

De Gentse Zesdaagse schotelt een uitgebreid programma voor. Op zaterdag 19 november is er een huldiging van Jolien D’hoore, die olympisch brons behaalde in het omnium. Ook Lotte Kopecky, met wie D’hoore eind vorige maand Europees kampioen ploegkoers werd, komt naar Gent. Er staat die avond ook een omniumwedstrijd – geheel volgens het nieuwe wedstrijdformat van de UCI – op het programma. Jolien D’hoore zal niet meerijden na het zware seizoen, Lotte Kopecky neemt wel deel.