Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hansen: ‘Fabrikanten pushen gebruik schijfrem’

Renner Lotto-Soudal zet vraagtekens achter druk van industrie.

Adam Hansen, de veteraan van Lotto-Soudal, mengt zich in het schijfremdebat. En doet dat op een opvallende manier. De  Australiër, afgelopen week actief in de Ronde van Abu Dhabi, wijst op de druk die materiaalfabrikanten uitoefenen om definitief groen licht te krijgen voor gebruik van schijfremmen in het peloton. Hansens vingertje wijst in eerste instantie in de richting van Specialized.

“Ik geloof erin, en dat is mijn persoonlijke mening, dat Specialized pusht. Tom Boonen (die rijdt op fietsen van Specialized, red.) was afgelopen jaar tegen schijfremmen, maar nu stopt hij met koersen en is hij plots voorstander”, zegt Hansen in de Britse media.

Zijn eigen team Lotto-Soudal rijdt met fietsen van Ridley. De Belgische fabrikant biedt met de Noah SL en Fenix SL racefietsen waarop schijfremmen kunnen. Hansen: “Als we willen, kunnen we er dus mee rijden. Maar er is niemand van ons die dat wil. We hebben die vrijheid.”

“Er zijn veel renners die faliekant tegen gebruik van de schijfrem zijn, maar de UCI wil het toch toestaan. Wat gebeurt er als een renner blijvend letsel overhoudt? Wie is daarvoor verantwoordelijk?”, aldus de 35-jarige Australiër. “Als de UCI schijfremmen veilig genoeg vindt en later blijkt dat het toch niet zo is, dan heeft de UCI toch iets uit te leggen…”