Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Grinta! Flandrien Ride op 22 april: schrijf je in!

Een nieuwe Grinta! groepsrit dient zich aan: in het wiel van de oude flandriens!

Leuke groepsritten organiseren met een programma dat ‚af’ is, daar staan de Grinta! Rides voor. Na de X-Mass Ride en de Ouverture Ride is op zaterdag 22 april de Flandrien Ride aan de beurt. En daarvoor kan u zich nu inschrijven!  

Grinta!’s Flandrien Ride is, na de Ouverture Ride, de tweede groepsrit van 2017. Het concept van onze ritten is nog steeds #ridetogether, samen fietsen. Deze keer doen we dat in de streek waar de ‘oude’ flandriens leefden, trainden en koersten. Jules Van Hevel, Karel Van Wijnendaele, Briek Schotte, het wielergeslacht Buysse, Ritten Van Lerberghe, Leon Devos en andere klauwende leeuwen: ze passeren stuk voor stuk de revue in een 120 km lange groepsrit onder motorbegeleiding.  

Deze keer is Roeselare onze uitvalsbasis, de stad die zoveel wielerhelden heeft gebaard, waar het Wielermuseum is gevestigd en die jaarlijks de fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste te gast heeft. We verzamelen vanaf 8.30 uur en starten om 9 uur aan Roeselare Expo. Daarna wordt er gefietst over rustige, glooiende landwegen in plaats van eentonige ‘macadambanen’. Hier en daar pikken we een helling en wat kasseistroken mee. De flandriens van weleer zijn de rode draad doorheen de rit. Een oude Peugeot-volgwagen uit de jaren zestig, uit volle Merckx-tijd, begeleidt ons peloton.

Een tussenstop is er voorzien bij stalen framebouwer Jaegher in Ruiselede waar het Flandrien-peloton het werkatelier kan bezoeken en getrakteerd wordt op koffie en gebak. Afsluiten doen we in de Paterskerk in Roeselare waar hulde wordt gebracht aan ‘oerflandrien’ Briek Schotte en getrakteerd wordt op een ‘stutte mee kop’ én een Kwaremont natuurlijk! Want dat wat ook het devies van Briek en co: ‘elk zijn schelle’, iedereen reed indertijd voor zichzelf! Alle deelnemers krijgen een mooie giftbag powered by BIORACER en WOWOW Reflective Wear, vaste partners van de Grinta! Rides in 2017.

Kortom: wil je een dag vol fietsbeleving ervaren? Schrijf je dan nu in want de plaatsjes in ons Flandrien-peloton zijn beperkt. Inschrijven doe je in 3 stappen: 
1) Je registreren doe je via door hier te klikken! 
2) Je ontvangt een bevestigingsmail met de vraag om 30 euro over te schrijven
3) Eens we jouw inschrijvingsgeld hebben ontvangen, ben je officieel van de partij tijdens de Grinta! Flandrien Ride!. Je ontvangt nog een briefing één week voor de Ride.

Nog even in kaart brengen: wat staat er tegenover bij deelname aan de Grinta! Flandrien Ride? Je betaalt 30 euro en krijgt dit pakket terug:

– je eigen genummerd stuurbordje
– begeleide groepsrit (motorbegeleiding en volgwagen) 
– gratis sportdrank en -voeding, powered by WIN2
– fabrieksbezoek bij Jaegher met koffie en gebak
– je ontvangt een leuke giftbag achteraf (ter waarde van 30 euro), powered by BIORACER, WOWOW Reflective Wear en Grinta! 
– lunch in de Paterskerk in Roeselare: ‘elk zijn schelle’ + Kwaremont! 
– gratis douchemogelijkheid (Roeselare Expo)
– deelname wedstrijd: maak kans op mooie prijzen!
– fotoservice

Niet twijfelen: inschrijven en rijden… samen rijden! Hopelijk tot zaterdag 22 april in Roeselare! (FRB) 

Gerelateerde artikels