Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Greg Van Avermaet start met fietsenwinkel

Greg Van Avermaet en schoonbroer (en ex-prof) Rik Verbrugghe worden eigenaar van de BMC Concept Store in Eke.

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet heeft samen met zijn schoonbroer en ex-profrenner Rik Verbrugghe de BMC Concept Store in Eke (bij Gent) overgekocht van Andy Rihs, eigenaar van het fietsenmerk BMC. Het is Verbrugghe, ex-winaar van de Waalse Pijl en van een etappe in de Tour en Giro, die de winkel zal gaan uitbaten.

In 2009 en 2010 was Verbrugghe nog ploegleider bij Quick Step, vanaf 2011 was hij actief bij de BMC-ploeg. Sinds 2014 werd Verbrugghe sportief manager van het Zwitserse IAM Cycling maar met het verdwijnen van het team was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen het scenario ‘Lotto-Soudal’ niet doorging (Verbrugghe ambieerde er de post van performance manager, nvdr.), kwam de bikeshop-optie blijkbaar in het vizier. 

Op de site in Eke, in hetzelfde gebouw, is ook de service course van de BMC-wielerploeg gevestigd en die blijft daar ook. Alleen krijgt de winkel, tot op vandaag BMC Concept Store, een ingrijpende facelift. Beleving wordt het sleutelwoord. Er zal een koffiebar van Rocket Espresso in worden ondergebracht en er zal ook een minimuseum ter ere van Greg Van Avermaet worden ingericht. De winkel zal ook meer gaan verkopen dan alleen maar BMC-fietsen, ook andere merken zullen er worden verdeeld. De opening is gepland na het klassieke voorjaar. (FRB/Foto: onbekend)