Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Gouden Greg’ laat zijn hart spreken op Flandriencross

Bijzondere rol vandaag voor Greg Van Avermaet.

Het zijn drukke tijden voor de veldrijders. Gisteren streden ze in het Duitse Zeven in een manche om de Wereldbeker, vandaag is er werk aan de winkel in Hamme. De derde wedstrijd van de DVV-trofee zal deelnemers extra motiveren, want de cross trekt een speciale gast. Greg Van Avermaet is als peter en erevoorzitter van de Oost-Vlaamse cross van de partij. En dat zullen de mensen merken ook.

De 31-jarige olympisch wegkampioen loopt vandaag gewoon tussen de cross-supporters met een tombola. De inkomsten die daaruit voortkomen gaan naar ‘Music For Life’ van Studio Brussel. De verwachting is dat de deelname groot zal zijn, want voor de winnaar wacht er een mooie prijs: het truitje waarmee ‘Gouden Greg’ succesvol was aan de Copacabana in Rio de Janeiro.

Naast de tombola konden mensen tot gisteren bieden op een Sportgala-avond met Greg Van Avermaet en drie vrienden. De opbrengsten van alle initiatieven gaan naar het zogenaamde ‘Duchenne Parent Project België’. De organisatie daarvan wil meer aandacht vragen voor de spierziekte Duchenne en geld inzamelen om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.