Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gezocht: fietsroute met talent

Ze bestaat. Die ene zalige fietsroute die blijft hangen, die je keer op keer opnieuw wil doen en zo zou willen aanprijzen bij al wie het horen wil. Een parel van een route: bloedmooi, gevarieerd en tegelijk uitdagend. Kortom: een route die de overtreffende trap van Grinta! verdient... Grintissima! Toeval wil dat wij op zoek zijn naar dergelijke toproutes. Stel jouw route samen, bezorg ze ons en motiveer waarom jouw route tot de talentrijkste fietsroutes van België en Nederland moet behoren!

Grintissima! is een project van lange adem. Deze zomer vragen we je om vol aan de bak te gaan, te fietsen en uiteindelijk jouw droomroute in te sturen. Onze jury, zijnde de fietsgekke staff van Grinta!, zal de inzendingen grondig bekijken, een eerste selectie daaruit dan fietsen en beoordelen. Dat moet dan resulteren in een topselectie aan routes (in België en Nederland) die we in één van de Grinta!-edities van 2021 zullen publiceren en op onze website delen met de héle Grinta!-community. Katapulteer jouw fietsroute dus tot Grintissima!-route!

Wat is een fietsroute met talent?

  • Ze moet bloedmooi zijn en zo weinig mogelijk grote wegen aandoen of kruisen.
  • Ze moet uitdagend zijn. Een flinke dosis hoogtemeters, of eerder wat technische passages, een kasseistrook hier en daar, een vervelend stuk waar je negen keer op tien keren de wind tegen hebt: al die karakteristieken (apart of allemaal samen) maken een route ‘uitdagend’.
  • Ze mag maximum 100 km lang zijn. De fietsroute moet voor iedereen haalbaar zijn, vandaar de afstandslimiet. Bovendien: in der Beschränkung zeigt sich der Meister.
  • Je scoort extra punten wanneer je een praktisch vertrek- en eindpunt voor jouw route voorstelt (bijvoorbeeld parkeermogelijkheid, douchemogelijkheid, eet- en drinkgelegenheid, …)

Hoe neem je deel?

  • Construeer jouw fietsroute , maak een GPX-bestand of teken een route uit op een kaartje.
  • Motiveer waarom jouw fietsroute een fietsroute met talent is.
  • Stuur alles voor 1 oktober 2020 naar grintissima@grinta.be of naar ons kantoor (Smallendam 4 bus 0101, 9700 Oudenaarde).

Valt er iets te winnen?

Doe het voor de eer! De eer van te behoren tot een select kransje van Meester-Parcoursbouwers. Sowieso ontvangen alle inzenders een setje #ridewithgrinta-stickers. Zij die het verder schoppen en van wie de route geselecteerd wordt, ontvangen een leuke ‘limited edition’ Grintissima!-sticker van Plakta én een Matchbox Coupe HP2.0 van Syncros (t.w.v. 65 euro) – lees: een bidonhouder next level (inclusief pompje, binnenbandje en multitool). Succes!

Gerelateerde artikels