Getest

100% Getest: Tunap Sports kettingreiniger en kettingolie

Een goed onderhouden aandrijving loopt soepeler en gaat langer mee. Het Duitse Tunap Sports is al partner van de Bora- Hans Grohe en Bahrain- Merida profteams en probeert met een logisch opgebouwd gamma de markt te veroveren.

Drenthe 200: met deze fiets en kleding overleefden we de hel

Verschillende mensen vroegen na de lectuur van het verslag over Drenthe 200 welke fiets en kleding ideaal zijn om een tocht als deze tot een goed einde te brengen. Hierbij alvast een overzicht van de spullen waarmee Grinta! de hel van Drenthe doorstond.

100% Getest: Specialized S-Works Tarmac. SAVE THE BEST FOR LAST

Bij de overgang van oud naar nieuw hoort vuurwerk en dus gaan we er ook op www.grinta.be met een knaller uit. Tijdens een zomers perskamp in de Verenigde Staten kon Joyce Verdonck al een eerste keer met de Specialized S-Works Tarmac op weg, een bolide die we de voorbije maanden ook uitgebreid op Vlaamse wegen konden testen. Save the best for last dus, of zoals Jeremy Clarkson elke aflevering van Top Gear afrondde: We’re going out with a bombshell. Zoek dekking…

100% Getest: Lazer Bullet

“Licht en luchtig” was lange tijd het streefdoel bij de ontwikkeling van fietshelmen, tot aero ineens een thema werd in de fietsenbranche en de helmen volgden. De Bullet is het paradepaardje van de Lazer fietshelmcollectie.

100% Getest: AGU Pro Wind HiVis jack

In de koudste weken van de winter zal het AGU Pro Wind HiVis jack in de kast blijven, maar in het najaar van 2017 hebben we aan het jack al veel plezier gehad. En als het voorjaar straks zijn kuren toont zal je jasje gegarandeerd weer van pas komen.

100% Getest: Hiplok Z-Lok

Hoewel al veel organisatoren van toertochten een bewaakte fietsenstalling aanbieden, worden nog te veel (dure) sportfietsen gestolen bij dit soort evenementen. Met het Z-Lok biedt Hiplok een goedkope vorm van basisveiligheid.

100% Getest: Icon-Wheels C3.5 DT Swiss 350

“Niet nog één”, is mijn reactie als er voor de derde keer in een maand tijd een persbericht binnenkomt van een nieuw wielenmerk. Zo ook mijn reactie bij de eerste berichten over Icon Wheels, dat na een klein jaar nu toch een blijvertje blijkt. Waarom dat zo is, dat weten we nu ook.

100% Getest: Zannata Z92 Pista

Even traditioneel als Cycling 4 Life zelf is dat we in de week na ons baan-evenement voor het goede doel met de test van een baanfiets op de proppen komen. Voor de negende editie van Cycling 4 Life zochten we het voor de testfiets niet te ver met de Zannata Z92 Pista.

100% Getest: Scott Leap

Scott is één van de weinige merken die je een fiets én een complete outfit kan bezorgen. Letterlijk van kop tot teen, dus van helm tot schoen en alles wat daar tussen zit. Bijvoorbeeld de Leap bril.

100% Getest: Bookman Curve lichtjes

Wat een mooie sport is fietsen toch! In de zomer zijn er brillen die licht, lucht en langs vliegende insecten tegenhouden, in de winter zijn er lichtjes die donker, duister en dreigende aanrijdingen met automobilisten verdrijven. Voor elke nood tijdens het fietsen is er wel een oplossing, en Bookman Curve lichtjes verlichten één van de noden die de winter met zich meebrengt.