Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Getest: RPM CYCLING Stripes outfit

Fietskleding is er te kust en te keur, maar voor mooie fietskleding is er natuurlijk altijd nog plaats vrij. We kregen een setje opgestuurd van het jonge Italiaanse merk RPM Cycling, dat zich onderscheidt door opvallende designs. Is de kwaliteit even opvallend?

Het shirt heeft een design waar wij van smullen. Eenvoudig, grafisch, kleurrijk, smaakvol. Het heeft een mesh paneel achterop: zonneklaar dat het Stripes shirt voor op zonnige dagen is. Je trekt het gemakkelijk aan dankzij een full zipper en het zit strak om je lijf. De achterzakken zijn … op maat/niet op maat.

De Classic Bib Shorts heeft een geweldig goede zeem. Breed in omvang en ondersteunend op de juiste plekken. Daarmee zit het letterlijk en figuurlijk helemaal goed, en valt de broek positief op tussen alle overige fietsbroeken die onze kast doen uitpuilen. Het lycra-stof vond ik echter wat te dun van aard. Letterlijk gezien zou dat niet eens een bezwaar zijn als je de broek enkel op hete zomerdagen gebruikt; dan kan een beetje verluchting geen kwaad. Figuurlijk gezien is het des te meer een bezwaar omdat het dunne textiel je edele delen iets te prominent doet aftekenen. En zo esthetisch verantwoord is een gemiddeld geslachtsdeel nou ook weer niet. Wel dan?

Het dunnere textiel maakt ook dat je edelheden niet immer lekker op hun plaats blijven zitten, en de gemiddelde hedendaagse fietsbroek heeft een strakkere pasvorm aan de pijpen. Aan de maat lag het nochtans niet, dat was de gebruikelijke maat M.

Conclusie
Met de stijl van deze RPM Cycling outfit zit het helemaal snor. We halen de slogan ‘eenvoud is het kenmerk van het ware’ nog maar eens van stal om dat te onderstrepen. De kwaliteit van het shirt laat weinig te wensen over, met een prima gebruiksgemak en een nette afwerking. De broek is eveneens mooi afgewerkt maar ook dun van stof. Ofschoon dat op zomerdagen lekker luchtig is, betekent het ook een zekere doorkijk en daar zit je als man niet op te wachten.

Gerelateerde artikels