Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gestopte Wiggins vreest dat kilo’s eraan vliegen

Wiggins doet mee aan tv-programma om op gewicht te blijven.

Onlangs maakten we melding van Bradley Wiggins die zich voor een televisieshow in de wintersport stort. De Brit beproeft zijn geluk in disciplines als skeleton, bobsleeën en schansspringen. Nu maakt Wiggins bekend waarom hij ‘ja’ heeft gezegd tegen deelname aan het programma: “Ik ben bang dik te worden.” 

Wiggins, achtvoudig medaillewinnaar op de Olympische Spelen en Tourwinnaar, kondigde afgelopen maand zijn afscheid aan en vreest dat de kilo’s er nu aan vliegen. “Ik wil niet dik worden en m’n fitheid verliezen. Echt, het is een soort paranoia”, zegt hij in de Mirror. 

“Ik vertrouw mezelf niet. Ik heb altijd in de sport gezeten, vanaf m’n twaalfde. Het was altijd een heel geregeld leven, en dat verandert nu. Ik wil mezelf over een paar jaar niet heel anders terugzien. Ik moet bezig blijven en een routine hebben. Ik heb een obsessieve drang. Waar ik me ook op richt, ik drijf mezelf tot het uiterste. Dus is het skiën een goede bezigheid.” 

Wiggins gaat met dertien andere mensen uit de wereld van sport en entertainment deelnemen aan ‘The Jump’. Hij neemt het tegen hen op in sporten als skiën en schansspringen. De Britse show bestaat uit een reeks uitzendingen en wordt vanaf zondag 5 februari uitgezonden.

Gerelateerde artikels