Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geraardsbergen daagt triatleten uit

Op 2 juli is Geraardsbergen decor van de grootste internationale triatlon in ons land.

Neem de Muur van Geraardsbergen, het prachtig Provinciaal domein de Gavers en een leuke binnenstad. Meng dit alles en je hebt een prachtige entourage  voor een parel van een triatlon. De stad Geraardsbergen wil zijn internationaal gekende Muur verder op de kaart blijven zetten. Nieuw in 2017 is een eigen organisatie binnen het Challenge Family circuit. 

Op 2 juli zal Geraardsbergen het decor zijn van de grootste internationale triatlon in ons land. Als zwemlocatie wordt er geopteerd voor het Provinciaal domein. Een spectaculaire beachstart, gevolgd door een ‘lake to lake’ zwemparcours van 1800 meter brengt de atleten naar een eerste wisselzone. Hierna volgt 90 kilometer genieten op de fiets en uiteraard ontbreekt de befaamde Muur hierin niet. Het afsluitende looponderdeel in de binnenstad en langs de Dender brengt de atleten naar het middelpunt van de stad voor de aankomst. 

Beleving van de atleet én de toeschouwers staan centraal. Inschrijven kan op www.challenge-geraardsbergen.com. Supporteren kan op 2 juli op en rond de Muur. Er zullen tevens tal van randactiviteiten en wedstrijden worden georganiseerd doorheen het volledige weekend. Grinta! houdt jullie zeker op de hoogte.