Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geen Italiaanse koersen bij Sporza

Voor de Strade Bianche wijken we uit naar Eurosport.

Voor wielerfans is het even slikken. Komend seizoen zijn er geen Italiaanse wielerkoersen te  zien op Sporza, tenzij er alsnog afspraken gemaakt worden over de uitzendrechten. Aanstaande zaterdag, als het startschot in de Strade Bianche valt, moeten we dus uitwijken naar een andere zender. Eurosport is het alternatief.

Dat de VRT geen Italiaanse wedstrijden uitzendt, is louter een financiële kwestie. De rechten van deze koersen liggen bij het internationale sportmarketingbureau IMG. Dat biedt de rechten van zo’n zestig wedstrijden wereldwijd. Daar zitten koersen tussen waarin de VRT niet is geïnteresseerd. Eurosport, dat zich sinds de overname door Discovery nadrukkelijker op de kaart zet als wielerzender, neemt die er gewoon bij. Voor de verkopende partij IMG is het dan gemakkelijk kiezen.

Bij Sporza vinden ze het ontzettend spijtig dat de Strade Bianche, Milaan – San Remo, de Giro d’Italia en de Ronde van Lombardije, om maar eens een paar aansprekende namen te noemen, niet meer op de Belgische zender te zien zijn. Ze wijst erop dat er nog wel tal van andere koersen bij  Sporza te zien zijn, waaronder de Vlaamse klassiekers, de Ronde van Frankrijk en andere ASO-koersen.