Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gary Johnson: na strijd om presidentschap volgt loodzware ultrarace

Voormalig presidentskandidaat VS gaat voor Tour Divide (4.500 kilometer).

De race om een plaats in het Witte Huis liep niet goed af voor Gary Johnson. Inmiddels levert de voormalig gouverneur van New Mexico op heel andere fronten strijd. De Amerikaan heeft zijn zinnen gezet op de Tour Divide, een fiets-challenge van net geen 2.800 mijl. Dat is omgerekend bijna 4.500 kilometer.

Johnson fietst van Banff in Alberta (Canada) naar Antelope Wells (New Mexico). Daarbij gaat de sportieve ex-kandidaat voor het presidentschap over onder meer gravelwagen en lastig begaanbare singletracks. De Tour Divide is een ultrarace, ontstaan in 2008, waarbij de deelnemers geheel op zichzelf zijn aangewezen. Het is dus niet alleen een fysieke uitdaging, maar zeker ook een mentale.

Het huidige record is dit jaar gevestigd door de Brit Mike Hall. Hij had 13 dagen, 22 uur en 51 minuten nodig om de tocht tot een goed einde te brengen. Volgens Amerikaanse media zet Johnson in op ongeveer 30 dagen.

Johnson staat bekend als een fanatieke fietser. De Amerikaan heeft de Transalp al eens gereden en ook stond hij aan het vertrek van de Cape Epic in Zuid-Afrika. De fiets heeft Johnson veel goeds gebracht, want hij leerde zijn huidige partner, Kate Prusac, kennen bij een groepstocht.