Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Garmin onthult nieuwe indoortrainer Tacx Neo Bike Plus

Garmin heeft het doek van de vernieuwde versie van de Tacx Neo Bike Smart getrokken. De opvolger, de Tacx Neo Bike Plus, heeft onder meer een aangepast schakelsysteem en ergonomische verbeteringen. Daarnaast is de prijs behoorlijk omhoog gegaan (van 2.599 naar 3.999 euro).

Op het eerste gezicht toont de nieuwe Tacx Neo Bike Plus veel overeenkomsten met de oude variant, maar uiteraard zijn er ook diverse verbeterpunten doorgevoerd. Een belangrijke verandering is er op het vlak van schakelen. Je kunt het systeem nu zo instellen dat je het schakelgedrag van groepsets van de drie marktleiders – Shimano, SRAM en Campagnolo – kan simuleren. De schakelgrepen zijn gefinetuned, wat de ergonomie ten goede komt.

Juiste houding

Ook qua fitting zijn er wijzigingen doorgevoerd. Garmin stelt het belangrijk te vinden dat je een goede houding kunt aannemen. De stuur- en zadelpositie zijn nog altijd heel nauwkeurig te verstellen. Nieuw is – voor nog meer precisie – is de toevoeging van een millimeterschaal. Dankzij nieuwe hendels op de diverse onderdelen moet het afstellen daarvan ook wat soepeler verlopen.

Verstelbare crank

Bij de Tacx Neo Bike Plus zijn afstelbare cranks toegevoegd. Je hebt nu keuze uit een cranklengte van 165 tot en met 175 millimeter. Daartussen zitten stappen van 2,5 millimeter. Ga voor meer informatie naar de website van Garmin.