Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gaimon vs Cancellara: de sportieve clash gaat er komen

Het robbertje tussen Fabian Cancellara en Phil Gaimon verplaatst zich naar het asfalt. Werd er eerst gestoeid via social media en door advocaten, nu gaan beide oud-renners een sportief gevecht aan.

Waar het om gaat, is wellicht bekend. Gaimon zinspeelt in zijn boek ‘Draft Animals’ op motordoping bij Fabian Cancellara. Die was op zijn beurt niet van de beschuldiging gediend en eiste daarop via zijn advocaten dat het boek uit de handel genomen zou worden.

“In mijn boek heb ik een goed gedocumenteerd gerucht herhaald en zo heb ik dat ook weergegeven”, liet Gaimon eerder al weten. “Ik blijf dan ook bij mijn standpunt. Al zet je een geweer tegen mijn hoofd, dan nog zou ik achter mijn uitspraken blijven staan.”

Cancellara deed meer: hij nodigde Gaimon uit om deel te namen aan één van de Chasing Cancellara-evenementen. Dat is een project waarmee de Zwitser zich sinds zijn pensioen bezighoudt. Amateurs kunnen in een serie van 9 wielerevenementen in en buiten Europa de degens kruisen met Cancellara.

Gaimon heeft nu via social media laten weten dat hij ingaat op de uitnodiging. “I’ll drop you at your own bike ride”, is de kraakheldere reactie. De Amerikaan verzocht Cancellara om een DM te sturen, bedoeld om de sportieve clash concreet te maken.

Gerelateerde artikels