Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gaat de Giro volgend jaar in Jeruzalem van start?

Organisator RCS denkt aan start in Israël.

De organisatie van de Giro d’Italia flirtte al eens met Japan als gastheer van de Grande Partenza. Nu duikt er een andere opvallende naam om op: die van Israël. De kans bestaat dat de Giro volgend jaar in Jeruzalem opstapt. Organisator RCS, die open staat voor een minder traditionele vertreklocatie, zou al een tijdje bezig zijn om de plannen concreter te maken.

Israël is misschien niet het land met de rijkste wielerhistorie, maar er wordt zeker wel gefietst. Het land heeft met Israël Pro Cycling Team inmiddels een professionele ploeg op continentaal niveau. De formatie kreeg afgelopen week goed nieuws van Dwars door Vlaanderen. De koers deelde één van de laatste wildcards uit aan het team, dat onder meer Dennis van Winden (Nederland) en Dan Craven (Namibië) onderdak biedt. De mannen zijn ook in het openingsweekend van de partij.

Wanneer het besluit voor de Grande Partenza in 2018 definitief wordt genomen, is ons niet bekend. In ieder geval hebben Tsjechië en Polen ook gemeld dat ze de roze karavaan graag op gang duwen. 

Gerelateerde artikels