Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsvedetjes maken zich op voor hun vijfde Tour

Op zondag 24 september start in Jabbeke de vijfde editie van de Fietsvedetjes Tour. In vijf jaar tijd groeide dit evenement uit tot een belangrijke rendez-vous voor veel fietsliefhebbers.

Waar men gaat langs Vlaamse (en vele andere) wegen, komt men wel eens de Fietsvedetjes tegen. Met hun koersfiets en Fietsvedetjes-tenue trekken de vrouwen van deze fietsclub voorbij. De Fietsvedetjes vormen een wielervereniging van zo’n veertig actieve dames met een passie voor de racefiets. Die dragen ze ook in hun dagelijks leven uit.

Fietsvedetjes Tour 2017
Voor de vijfde maal houden de Fietsvedetjes hun najaarsklassieker. Vorig jaar waren er 950 deelnemers. De prognose voor deze jubileumtoer is 1.300 deelnemers. Er kan gekozen worden voor een rit van 50, 80 of 120 kilometer. De rit van 50 kilometer kan perfect met een stadsfiets gereden worden, de rest met een racefiets.

Voor de vijfde editie werd een gloednieuw parcours uitgestippeld langs enkele mooie plekken. De organisatie belooft een bevoorrading die tiptop in orde is. En zoals de traditie het wil bij de Fietsvedetjes, is er ook dit jaar een ‘special edition’ van de Fietsvedetjes drinkbidon. Bij aankomst voorziet de organisatie een gratis Vedett. Frituur De Bosrand – recent verkozen tot de beste frituur van België – komt ter plaatse met hamburgers. En tot slot: wie goede benen heeft die dag kan ze nog eens losgooien op de dansvloer. DJ Mortiblush verzorgt de muziek.

Steun C.A.R.E. India
De Fietsvedetjes Tour is niet de goedkoopste in zijn soort. Dat komt omdat de Fietsvedetjes met hun evenement C.A.R.E. India een financieel duwtje in de rug geeft. Per inschrijving gaat twee euro naar deze Vlaamse, kleinschalige organisatie die zich inzet voor straatkinderen in Chennai. Ze werd opgericht door het echtpaar Jan De Vuyst en Veerle De Ketelaere uit Veldegem. Beide zijn kinderartsen. Het project is uniek omwille van de Belgisch-Indische samenwerking. Met het ingezamelde bedrag ondersteunen De Fietsvedetjes hun metekind Darshan en het weeshuis Saranalaya. Met de bijdrage maken ze onder andere met zijn allen een onvergetelijke uitstap in ware Fietsvedetjes stijl: sportief, uitdagend, verrassend en boordevol fun.

Praktisch
– 5de editie Fietsvedetjes Tour
– Zondag 24 september
– Vertrek TC Logan Jabbeke tussen 8.00 en 11.30 uur
– € 8 VVK / € 10 ADD
– € 2 cashback op vertoon van wielerbondkaart bij registratie
– Per inschrijving gaat 2 euro naar care-india.be
– Meer info en online inschrijving op www.fietsvedetjes.be

Gerelateerde artikels