Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsster been kwijt, chauffeur krijgt 800 euro boete

Rechter verwijt trucker roekeloos te hebben gereden, maar geeft milde straf.

Een Britse vrachtwagenchauffeur van supermarkt Tesco komt weg met een boete van ongeveer 800 euro, nadat hij vorig jaar over een fietsster, Julie Dinsdale, reed. Haar been moest na het ongeluk geamputeerd worden. Detail: Dinsdale fietste met haar man Keit Bontrager, eigenaar van het gelijknamige bedrijf dat actief is in de fietsbranche.

De dame reed vorig jaar op een rotonde in Londen toen het ongeval zich voordeed. De vrachtwagenchauffeur van de supermarktketen keek niet goed uit en reed over haar been en wiel. Dinsdale verloor haar been en lag vijf weken in het ziekenhuis.

De rechter verwijt de trucker roekeloos te hebben gereden en de fietsster te hebben beschouwd als ‘minderwaardige verkeersdeelnemer’. Hij kreeg een boete opgelegd van bijna 800 euro. Daarnaast zijn er punten van zijn rijbewijs afgenomen. De Brit veroorzaakte het ongeluk tijdens de eerste werkdag voor de supermarkt waarop hij alleen achter het stuur zat. Hij was pas kort in dienst.

Dinsdale is verbolgen over de uitspraak van de rechter, zo valt op te maken uit berichtgeving in Britse media. “Ik ben teleurgesteld. Ondanks het bewijs dat ik voor de chauffeur zichtbaar was, heeft hij geen zwaardere straf opgelegd gekregen. De gevolgen van dit ongeluk hebben een grote impact op mijn leven.” Dinsdale was marathonloopster voor het incident.