Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsers wacht in 2017 een zware L’Étape du Tour

Bekijk hier de verkenning met Mavic en oud-prof Nicolas Roux.

Eén van de grote fietsuitdagingen die steevast hoog op het lijstje staan bij sportieve fietsers, is L’Étape du Tour. Tijdens dit evenement fiets je zelf over het parcours van één van de etappes van de Ronde van Frankrijk. Voor 2017 is gekozen voor de achttiende etappe, een bergrit die van Briançon naar de Izoard gaat. Sportieve fietsers mogen op 16 juli hun fietskwaliteiten laten zien.

De rit naar de befaamde berg is allesbehalve gemakkelijk. Eerst tuffen de deelnemers over honderd relatief vlakke kilometers en dan begint het spektakel. Eerst doemt de Col de Vars (2.109 meter) op. Het slotakkoord is voorzien op de Col de Izoard. Die berg is goed voor ruim 14 kilometer klimmen, het stijgingspercentage ligt op gemiddeld 7,3 procent. Op de top ligt de finishlijn.

L’Étape du Tour, dit jaar goed voor 178 kilometer en 3.529 hoogtemeters, heeft de inschrijvingen inmiddels geopend. Wie zich volgend jaar wil uitleven in de Franse Alpen moet er snel bij zijn, want er is maximaal plek voor vijftienduizend fietsers. Mocht je nog twijfelen, bekijk dan maar eens onderstaande verkenning met de Franse oud-prof Nicolas Roux. 

Gerelateerde artikels