Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietser met hersenschade krijgt 2,7 miljoen euro van Los Angeles

Los Angeles laat steken vallen, vinden slachtoffer en advocaat.

Een flinke financiële tegenvaller voor Los Angeles. De Amerikaanse stad moet circa 2,7 miljoen euro betalen aan een man die met zijn fiets viel. Volgens het slachtoffer en zijn advocaat was de valpartij, die permanente hersenschade tot gevolg had, te wijten aan de slechte staat van de weg en verkeerde wegwijzers.

Shelaim Furst werd in 2010 aangereden op een bewegwijzerde fietsroute. Hij werd daar van achteren aangereden door een auto, die op dat moment van rijstrook wisselde om naar de snelweg te gaan. Furst werd geschept en kwam op de voorruit van de wagen terecht. Zo’n tien meter verderop viel hij neer. Furst hield geheugenverlies en blijvende hersenschade over.

Volgens de advocaat is Los Angeles ernstig in gebreke gebleven. De staat van de fietsroute zou erbarmelijk geweest zijn en de stad zou ten onrechte een veilig gevoel gecreëerd hebben door het pad als fietsroute te bestempelen. Langs de weg stonden immers fietsrouteborden. Los Angeles en het slachtoffer kwamen tot een schikking van 3 miljoen dollar, zo schrijft de LA Times.