Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsenfabrikant Volagi staakt productie na ongeluk van eigenaar

Co-founder Robert Choi ligt in coma na botsing.

Volagi Cycles, een fietsenmerk in opkomst, heeft zijn productie per direct stilgelegd. Reden daarvoor is het ongeluk van co-founder Robert Choi. De man maakte deze week na het werk een ronde op zijn fiets en kwam in botsing. Aanvankelijk leek de schade mee te vallen, maar wat later vond zijn vrouw hem bewusteloos. Hij ligt in coma in het ziekenhuis in Ogden, Utah met een schedelbreuk.

Choi was in training om een prestigieus record te verbreken. De grote man achter Volagi Cycles wilde binnen 48 uur zo veel mogelijk hoogtemeters maken. Het was zijn bedoeling om dit najaar in Californië een poging te wagen. Door die uitdaging kan nu een streep. “Het is ongelooflijk moeilijk om zo’n sterke, actieve persoon als Robert in deze situatie te zien”, schrijft zijn vrouw op Facebook.

De Amerikaanse fabrikant van sportieve fietsen heeft de deuren per direct gesloten. Ze wil alle aandacht bij het herstel van Robert Choi houden, zo laat het bedrijf in een verklaring weten. De onderneming heeft een speciale actie gelanceerd waarbij iedereen geld kan doneren voor Choi’s zorg en herstel. Daarnaast roept de fabrikant mensen op om bloemen en kaartjes naar het ziekenhuis te sturen. 

Gerelateerde artikels