Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsende vrouwen aan zet in Nederland

Morgen (4 september) is er het Strongher Festival in de provincie Utrecht.

Morgen (zondag 4 september) ballen de wielrensters in Nederland hun vuisten. Dan is er het Strongher Festival gevierd. Het Strongher Festival. Deze tocht voor vrouwen op de fiets is geïnitieerd door tweevoudig olympisch kampioen Marianne Vos. Professionele wielrensters zoals Lucinda Brand, Lieselot Decroix en Sanne van Paassen en Bekende Nederlanders als Nynke de Jong en Marijn de Vries zijn aanwezig. Samen fietsen zij met alle andere vrouwen 45, 85 of 145 kilometer. In de middag is er een festival met muziek, workshops, eten en drinken. Ga voor meer informatie naar de website.

Afstanden
Het Strongher Festival is voor iedereen, van absolute beginners tot profs. Er kan worden gekozen uit 3 verschillende afstanden; 45KM DJ Ride, 85KM LED Ride en de 145KM QOM Ride. De tochten kunnen alleen worden gereden, in eigen groepen of dames kunnen samen met andere vrouwen onder begeleiding van een Strongher ambassadeur de route afleggen.

Routes & bezienswaardigheden
De verschillende routes slingeren over de Utrechtse Heuvelrug, langs de Hollandse Waterlinie met al haar prachtige Forten en door het Nationaal Park Soesterberg. Dames kunnen eten en drinken op iconische plekken in Utrecht zoals Huis Doorn en het Nationaal Militair Museum. Daarnaast voert de route langs de volgende hoogtepunten van de Utrechtse Provincie Amelisweerd, Fort Rhijnauwen (Hollandse Waterlinie), Slot Zeist, Fort Voordorp (Hollandse Waterlinie), Fort Blauwkapel (Hollandse Waterlinie), Nationaal Park Soesterberg (tocht over de startbaan), Nationaal Militair Museum, landgoed Den Treek, Huis Doorn, kasteel Amerongen, Lekdijk, kasteel Beverweerd & Fort Vechten (Hollandse Waterlinie).

Gerelateerde artikels