Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Fietsen in Canada? Vergeet de eTA niet

Canada is een ultieme fietsbestemming. Je geniet er van een grote verscheidenheid aan landschappen. Denk onder meer aan de prachtige uitzichten aan de oost- en westkust van het land, de Rocky Mountains en de schoonheid en steile heuvels van Cape Breton Island.

Quebec is een van de beste plekken voor een lange fietstocht in Canada, dankzij zijn “Route Verte”. De Route Verte is met haar 5.034 kilometer het langste netwerk van fietspaden van Noord-Amerika. Het omvat zowel stedelijke routes (bijvoorbeeld in en rond Montréal) als fietsroutes naar meer afgelegen gebieden in het noorden van Canada (langs de Saint Lawrence rivier, naar de regio Gaspésie, en op de Îles de la Madeleine).

Een andere aanrader is de fietstocht tussen de nationale parken Banff en Jasper. Deze 290 kilometer lange fietstocht (van rond de vijf dagen) is een van de indrukwekkendste fietstochten ter wereld. De route loopt parallel aan de Continental Divide, dus een spectaculair uitzicht op bergtoppen is gegarandeerd. Voor de ervaren en fitte fietser biedt de omgeving uitdagende heuvels en snelle afdalingen.

Een andere tip is de Kettle Valley Railway, een verlaten spoorlijn in de Okanagan en Similkameen regio in het zuiden van British Columbia. Hier liggen meer dan 800 kilometer aan mountainbikepaden. Het 80 kilometer lange gedeelte van Myra Canyon bij Kelowna tot Penticton is een van de populairste stukken. Er zijn nog andere trajecten die samen prachtige meerdaagse fietstochten vormen.

Voorbereiding

Bij het voorbereiden van een fietsvakantie door Canada hoort ook het aanvragen van een eTA Canada, oftewel een verplichte reistoestemming die je nodig hebt om zonder visum naar Canada te vliegen. De aanvraag gaat gemakkelijk middels het online aanvraagformulier. Het eTA ontvang je vervolgens al binnen enkele minuten per e-mail. Vanaf dit moment is het eTA voor Canada vijf jaar geldig en mag je hiermee een onbeperkt aantal reizen naar Canada maken, dus tijd genoeg voor meerdere fietsvakanties.

Gerelateerde artikels